Two Cities Marathon

Neka se vaša serija regionalnih maratonskih utrka nastavi u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Kraj jula je kao stvoren za to. Jedina dilema je vaša fizička sprema, šta trčati, puni maraton ili štafetni maraton?

Utrka ima start na raskrsnici kod Gradske vijećnice, vodi Glavnom gradskom saobraćajnicom pored Katedrale, Viječne vatre, zgrade Predsjedništva BiH, kroz gradska naselja Marijin dvor, Pofalići, Dolac malta, Čengić vila, Alipašino, Nedžarići, Stup, Ilidža, pored Rimskog mosta, kroz Vrelo Bosne i Veliku aleju, Hrasnicu, Vojkoviće, Lukavicu, Dobrinju, Mojmilo, Hrasno, ulazi u stadion Grbavica, nastavlja preko Skenderije do Austrijskog trga i završava na novoizgrađenom trgu kod Vijećnice.

Ukupno 42195m čistog zadovoljstva, ali i krvi i suza.

DJEČIJA TRKA JE OTKAZANA ZBOG SITUACIJE IZAZVANE VIRUSOM COVID-19 I EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

Prijavom na utrku i uplatom startnine pomažete razvoj perspektivnih mladih atletičara u Bosni i Hercegovini. Od svake uplaćene startnine 20,00 KM ide u fond za stipendiranje.

Također, od svake kupljene službene maratonske majice iznos od 5,00 KM donirate udruženju Život sa Down sindromom Sarajevo. Važno je napomenuti da su djeca sa Down sindromom iz Sarajeva i Mostara „dizajneri“  ovogodišnjih službenih majica.

ROK ZA PRIJAVE JE ISTEKAO

Datum: 26.07.2020.
Satnica: 08:00

Maraton:
Uzrast: 18+ godina
Kategorija: muška i ženska
Vremenski limit: 5 sati

Štafetni maraton:
Uzrast: 16+ godina
Kategorija: muška i ženska
Vremenski limit: 5 sati

Basic startnina podrazumijeva čip za mjerenje vremena, startni broj, unikatnu medalju (za one koji završe uspješno utrku) i poklone sponzora / građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva i članovi Capital Runners 387 su oslobođeni plaćanja startnine/Pravila

Ukupno za platiti: 0,00 KM